Viu Manent Carménère Reserva
Rood van Carménère
Soepel van smaaktonen van pruim, zwarte bes, laurier en iets van zwarte thee
KLIMAAT & TERROIR
Een continentaal klimaat met droge, warme zomers. De bodems
bestaan voornamelijk uit kalksteen, klei en leem.
VINIFICATIE
De handmatig geoogste druiven worden vergist in roestvrijstalen
tanks. Circa 20% rijpt vervolgens 6 maanden op gebruikte Franse
eikenhouten vaten, de rest op RVS.
DRUIVEN
carménère
ALCOHOL PERCENTAGE
13,50%
GEUR & SMAAK
Rijk en kruidig met rijpe pruimen, zwarte bessen, laurier en een hint
van zwarte thee. De smaak is fris met soepele tannines en een lange
afdronk.
SERVEERSUGGESTIE
Perfect bij pasta’s, vegetarische en stoofgerechten en bij geroosterd
vlees.
WEETJE
De carménère druif werd in Chili pas in 1994 ontdekt. Men dacht
altijd dat het de merlot druif was, maar na onderzoek bleek het
carménère te zijn. Deze druif is in de 19e eeuw vanuit Bordeaux naar
Chili gekomen.