Brandt & Levie knoflook droge worst

Brandt & Levie knoflook droge worst

Een van de klassieker van Brandt & Levie, droge worst met knoflook.

Biologische worst van goed gehouden varkens en daar zijn we trots op.

Laatste items in voorraad
€ 7,95
Inclusief belasting

 

Een van de klassieker van Brandt & Levie, droge worst met knoflook.

In Italië hebben de makers van Brandt & Levie de technieken voor het maken van droge worst geleerd en die hier in Nederland geperfectioneerd. Onze droge worsten worden gemaakt van diverse delen van goed gehouden Nederlands varken. Zo gebruiken ze vlees van de schouder, nek, stukken van de achterpoot én gebruiken we het rugvet. Het rugvet is het mooiste vet om te gebruiken in een droge worst.

Kruiden

Het vlees wordt gemalen en gekruid met zout en verschillende kruiden en specerijen die de makers zelf samenstellen. Daarna draaien ze er worsten van in een natuurlijke darm en hangen ze de worsten aan een kar.

Fermenteren

Om ervoor te zorgen dat de goede bacteriën hun werk kunnen doen wordt de kar naar  een warmere ruimte gebracht met een hoge luchtvochtigheid en wind. Het fermentatieproces wordt zo op gang geholpen. Daarmee daalt de pH-waarde en vermenigvuldigen de goede, smaakbepalende, bacteriën zich snel. De worsten fermenteren een week bij een temperatuur die oploopt tot 24 graden Celsius.

Drogen

Na het fermenteren worden de worsten gedroogd. Het drogen gebeurt bij ons in speciale rijpkamers. In de rijpkamers kunnen we het klimaat nauwkeurig reguleren door de windsnelheid, vochtigheid en temperatuur te bepalen. Afhankelijk van de dikte van de worst drogen ze 3 tot 8 weken bij een temperatuur van 12 tot 14 graden Celsius.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Deze website maakt gebruik van cookies. Druk op accepteren om door te gaan met browsen.