Stompetoren Oud

Stompetoren Oud

Vol Romig en pikant met mooie witte kristalletjes

Kies uw gewicht
  • 500 gram
  • 750 gram
  • 1000 gram (1 kilo)
  • 250 gram
  • 1250 gram (1,3 kilo)
  • 1500 gram (1.5 kilo)
  • 2000 gram (2 kilo)
€ 8,29
Inclusief belasting

 

De Stompetoren oud is een snijdbare oude kaas van circa 10-12 maanden oud. De kazen worden gedurende de rijping regelmatig beoordeeld door de kaasmeesters op kwaliteit. Dit gebeurd met een zogeheten kaasboor. Hiermee kan worden beoordeeld of de smaak zich op de juiste wijze ontwikkeld. Dit vergt jarenlange ervaring en smaakprecisie. Deze oude kazen zijn nog goed snijdbaar met de kaasschaaf en hebben een volle pikante smaak. De kaas is heerlijk op de boterham, maar ook uitermate geschikt voor bij de borrel.

De lekkerste kaas van Nederland komt uit Noord-Holland

Stompetoren is een plaatsje in Noord-Holland. Stompetoren kaas wordt onder andere gemaakt van melk van koeien die in de omgeving van dit dorpje grazen. De kaasmakerij die van deze melk kaas maakt staat dichtbij Stompetoren in de plaats West- Beemster.

Noord-Hollandse melk is bij uitstek geschikt om kaas van te maken.

De frisse zeewind voert zuivere lucht aan en de klei grond zorgt voor vruchtbare groene weiden. Dat vormen uitstekende voorwaarden om een smakelijk zuivelproduct te produceren waar de kaasmakers minder zout aan toe hoeven te voegen.

Cono Kaasmakers stimuleert haar melkveehouders door middel van een premie om hun koeien daadwerkelijk in de wei te laten grazen. De koeien die in de wei grazen zijn gezonder en hebben minder stress dan koeien die het hele jaar op stal staan. Kaas gemaakt van melk van weide koeien is daardoor gezonder, maar ook romiger en smakelijker door o.a. zachter melkvet.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Deze website maakt gebruik van cookies. Druk op accepteren om door te gaan met browsen.