Komijn Belegen

Stompetoren Komijn Belegen

Heerlijk romige kaas met een volle komijnsmaak

Kies uw gewicht
  • 500 gram
  • 750 gram
  • 1000 gram (1 kilo)
  • 1500 gram (1.5 kilo)
  • 2000 gram (2 kilo)

 

Komijn is al eeuwenlang bekend. Bijvoorbeeld naast het graf van Toet-ankh-Amon stond een fles komijnolie. Dat graf is minstens 5 millennia geleden gebouwd. Komijnzaadjes bevatten veel gezonde stoffen: er zit bijvoorbeeld veel ijzer in. Sinds geruime tijd wordt er bij de CONO ook kaas met komijnzaadjes gemaakt, en Stompetoren kaas is één van de weinigen die dit product tot haar assortiment mag rekenen. De zachte romige structuur van de kaas aangevuld met de nootachtige smaak van het komijnzaad zorgt voor een heerlijke smaaksensatie.

De lekkerste kaas van Nederland komt uit Noord-Holland

Stompetoren is een plaatsje in Noord-Holland. Stompetoren kaas wordt onder andere gemaakt van melk van koeien die in de omgeving van dit dorpje grazen. De kaasmakerij die van deze melk kaas maakt staat dichtbij Stompetoren in de plaats West- Beemster.

Noord-Hollandse melk is bij uitstek geschikt om kaas van te maken.

De frisse zeewind voert zuivere lucht aan en de klei grond zorgt voor vruchtbare groene weiden. Dat vormen uitstekende voorwaarden om een smakelijk zuivelproduct te produceren waar de kaasmakers minder zout aan toe hoeven te voegen.

Cono Kaasmakers stimuleert haar melkveehouders door middel van een premie om hun koeien daadwerkelijk in de wei te laten grazen. De koeien die in de wei grazen zijn gezonder en hebben minder stress dan koeien die het hele jaar op stal staan. Kaas gemaakt van melk van weide koeien is daardoor gezonder, maar ook romiger en smakelijker door o.a. zachter melkvet.

Deze website maakt gebruik van cookies. Druk op accepteren om door te gaan met browsen.